Blogg

24. sep, 2016

Att hundarna kan sitt namn är praktiskt i många lägen. Namnet ska vara positivt och ett av dom bästa orden hunden vet att få höra. När man har flera hundar är det en nyttig övning att göra med båda hundarna samtidigt. Ingen av hundarna försöker att sträcka sig efter den andres godis vilket ger trygghet och harmoni.

15. jun, 2015

Hallonblad innehåller oxytocin. I kroppen tillverkas oxytocin av hypofysen som är ett avslappnande och rogivande ämne. Torkade hallonblad kan ges till skendräktiga tikar. 

Mina tjejer har precis löpt, och dom brukar inte bli skendräktiga, men om dom nu skulle bli det så är vi nu förberedda med en burk torkade hallonblad,

15. jan, 2014

En liten idé jag fick efter min första utbildningshelg i Solna. I brist på ork att göra någonting annat så började jag tillverka lite enkla hundleksaker :) Jag kommer även ha dom till försäljning för 20kr styck :)

5. jan, 2014

Kallelsen till helgens del av utbildningen. Ja, jag har en otrolig resfeber. Å den är nog lite värre pga att resans mål är Stockholm av alla ställen. Fick dock en ny GPS av mannen i julklapp .

Jag hade två alternativ i mitt val av ställe. Sulviken vid Åre eller Solna i Stockholm. Kan säga att Sulviken med den fina miljö och lugnet i skogen hade passat mig 100ggr bättre, men att resa 20mil ist för 60mil själv känns tryggare. 

Det ska bli jätteroligt att fördjupa sig i läran av att träna hund.

Nova följer med som terapihund 🙂 Det kommer jag att behöva.

13. dec, 2013

Tycker det är jätte kul att träna och lära sig nya saker tillsammans med hundarna. I dag har jag och Texas gått igenom hela lydnadsprogrammet och det gick faktiskt OK. Har inte tränat lydnad på ett helt år, Jo i Rallyn och till vardags men inte själva momenten. Skulle vilja våga mig ut på tävling, men ja klarar fasen inte av det 😥 Tränade även en stund med Asta och Felicia var med m Nova. Hade Sara Hellsen här, hon är under utbildning och  kommer bli en jättebra instruktör 🙂

En tanke jag har funderat på ett tag nu är om man skulle försöka finna någon passande person som skulle vilja träna å tävla någon av mina långhåriga pälsbollar. Men vart gör man det ? ? ? ? Personen kanske finns runt hörnet.

Jag har inga stora förhoppningar på mig själv om att jag någonsin kommer hålla till på tävlingar. Men måste man det?? Är man ingen bra hundförare om det inte finns tävlings resultat på sina hundar? Nä... det känns inte så. Texas är startklar i Rally lydnad, Lydnad, Agility och spår.... Men inte jag 🤨 Kanske , kanske någon gång.....